Farsdagskort med Memento stämpeldyna!
Postat 2009-11-03 klockan 00:01 av ullisenrullisen
Taggar fars dag, glimmer mist, mask, memento stämpeldyna, stencil

——————————————————————————–

På söndag är det Fars dag! Kanske finns det fler pappor i er närhet att göra kort till? Än finns det tid kvar att hinna pyssla! Jag har gjort fem olika typer av farsdags-kort som förhoppningsvis kan ge er inspiration. Gemesamt för alla dessa kort är att jag har använt stämpeldynan från Memento maximalt.

UwlFarsdagfjedur2

1. Kort med ”vingar”: Här har jag använt en Tim Holtz mask och ströpplat (”gnuggat” med cirkelrörelser) på färg från svart Memento-dyna med en Ink blending tool, sedan har jag stämplat ovanpå med clearstamps med återigen med svart Memento-dyna, stämplat samma stämpel en gång till men med vattenstämpeldyna och embossat med vitt pulver och provat att stämpla ovanpå med den svarta dynan igen (det blev inte så mycket tryck ovanpå det embossade). Avslutningsvis duttade jag på lite vitskimrande stickles.
Jag har använt: papper från My Minds Eye 29 th Street Market, Classic Everyday Fresh Linens, Tim Holtz Flourish mask, Tim Holtz Clear stamps regal flourish. Kanterna på kortet har jag inkat med hjälp av Ink blending tool samt direkt från dynan. Allt finns hos Bumblebee (utom stämpeln med Fars dags-texten från Inkido).

UWLFarsdaggreenbranch2

2. Kort med bladverk: Jag började med en bakgrund på akvarellpapper där jag spreyade grön och blå Glimmer mist över en stencil (Tattered Angels). Sedan lade jag på en Tim Holtz mask och ströpplade svart stämpelfärg från Memento-dynan ovanpå. Det gav ett djup till bilden. Efter att skurit till formatet stämplade jag med clearstamps och Memento-dynan samt inkade kanterna som ovan. Lite grön stickles ger små glitter accenter. Kortet monterades på Basic grey’s papper Two Scoops Blueberry Custard.

uwlfarsdaguggla2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Kort med uggla: Kortet är gjort på liknande sätt som ovan, men glimmer mist över stencil, sedan har jag använt stencilen istället för en mask, flyttat den i sidled och ströpplat på svart stämpelfärg från Memento-dynan över den tidigare bilden.

uwlfarsdaghand2

4. Kort med handfull av bebisar: Bakgrundspappret är MME’s Peaceful “Dream” Conciousness. Handen (i Basic Grey-pappret, samma som ovan) gjorde jag genom att teckna av min egen hand på baksidan av pappret och sedan riva ut formen. Kanterna på handen har jag inkat direkt från stämpeldynan (Memento), det gick bra eftersom den är så tunn. Bebisarna är stämplade med Memento-dynan och färglagda med alkoholbaserade pennor (liknande Promakers). (Bebisstämpeln ”Ducks in a row” samt Fars dags-texten är privat).

uwlfarsdagkugge2

5. Kort med ”Familjen – kugghjul” Kugghjulsmask från Tim Holtz, Clearstamps från Tim Holtz och den svarta Memento-dynan förstås på MME pappret som ovan. Stämplarna privata (Hänglar). Stämplarna är färglagda med alkoholbaserade pennor. Det är första gången som jag färglägger stämplar på detta sättet, så det ju förbättras och förfinas mer framöver när jag skaffar fler färger.

På torsdag kommer en tutorial där jag har testat Mementodynan på olika sätt och mer i detalj jämför den bland annat med distessdynan samt hur den fungerar på olika papper och med olika färgläggningstekniker. Ta nu hand om era Pappor och makar på söndag!

På återseende!

Ullisenrullisen

Annonser