Idag återkommer jag till de etiketter ” tags” som  jag visade i tisdags. De var inspirerade av Tim Holtz ”12 tags of Christmas 2009” som han bloggade om i början på december på www.timholtz.typepad.com.

Jag tänker här visa några tips på hur jag gjorde en del av mina egna tags då jag provade tekniker och tillvägagångssätt som jag tyckte verkade spännande.

Egna masker:

Den här ”tagen” gjorde jag genom att först göra en egen mask på overheadplast genom att stämpla motivet med en permanent vattenfast dyna (Stazon for every surface).

Sedan klippte jag ut motivet och sparade också den negativa delen. Jag började med att lägga den negativa masken på Bosskut tagen och spraya med glimmer mist. Här var det jättebra att hålla till i en djup diskho! Jag sprayade med tre olika färger, de blandar sig läckert (glöm inte att skaka flaskorna först!). Eftersom oh-plasten inte var fastklistrad flöt färgen ut en del under masken, men jag tyckte inte det gjorde något i detta fallet. Annars kunde man ha sprayat oh-plasten innan med icke permanent spreylim eller använt Tim Holtz Mask sheets.

När sprayfärgen sen torkat lade jag på motivmasken och svampade med distresser runt motivet. Sedan stämplade jag änglamotivet genom den negativa masken så att bara ängeln och inte notbladet kom med. Jag hade kunnat få bättre passform om jag stämplade motivet först och sedan maskade för att spreya och sudda, men den här gången prövade jag på det andra sättet. Kanterna på tagen chalkades och så monterade jag en flourish diecut också från Bosskut, som jag sprayat med glimmer mist och satte på några blingstenar.

Ett annat sätt att göra egna masker är att helt enkel använda egengjorda die cuts från stansmaskin eller punch. Här har jag använt en stor snöstjärna. Jag har både lagt den utstansade stjärnan på tagen och sprayat med glimmer mist, lagt på den negativa formen och sprayat likadant samt svampat med distresser över maskerna.

 Sedan embossade jag snöstjärnemotivet med silvervitt glitterpulver. Jag stämplade ett motiv ovanpå och kanterna chalkades. Den färdiga tagen ser ni på tisdagens inlägg.

Jag vill också berätta hur jag gjorde tagen med granarna. Jag började stämpla fläckar på halva tagen med en vattenstämpeldyna och embossa dem med klart pulver. Sedan svampade jag över detta med distresser (faded jeans). Andra halvan av tagen stämplade jag med fläckar igen men med blå distresser. Sedan stämplade jag med stora och lilla granstämpeln och silverdyna, och hällde på blågrönt UTEE-pulver som jag smälte. UTEE är ett tjockare embossingpulver. När man värmer det med embossingfönen tenderar det att blås iväg mer än annat embossingpulver. Så man kan börja med att värma på lite längre avstånd rakt uppifrån och sedan gå ner mot ytan när det börjar smälta. När UTEE-pulvret svalnat embossade jag på nytt med granstämplarna och vitt embossingpulver. Kanterna på tagen chalkades avslutningsvis.

Framöver ska jag visa hur jag använt tagsen i ett minialbum från Santas Workshop tillsammans med Basic Grey papperna Eskimo kisses.

På återseende!

Ullisenrullisen

Annonser