Jag fick tre olika sorters självhäftande material att stansa i och av chipboarden blev det en toalettskylt utstansad med Spellbinders die Label one. Bokstäverna är utstansade också i chipboard från Quickutz alfabetet Blossom grand. Att använda självhäftande chipboard att stansa verkar vara ett utmärkt sätt att göra egna förklistrade alfabet!

Av den dubbelhäftande plastfilmen blev det en embossad swirl utifrån Quickutzbården Contemporary. Först när jag tänkte använda den upptäckte jag att plastfilmen var dubbelhäftande och tog då tillfället i akt att hälla på embossingpulver och värma på den klistriga ytan. Dessförinnan hade jag använt denna utstansade bård som en schablon och dabbat runt kanterna på schablonen med espresso-färg. Jag använde också samma dabber för att chalka kanterna på pappret. Sen färglade jag ett stämpelmotiv från Happy Hoppers och satte dit en enkel dymotejptext. Pappret är från MME.

Mitt tredje projekt blev att använda en självhäftande akrylplast för att göra egna schabloner. Här har jag stansat dels i Quickutzbården med blommor (exklusiv för Archivers) och fjärilsdies från Spellbinders. Den självhäftande akrylplasten hade lite för starkt klister för att vara lämpad för schabloner på papper, pappret blev lite uppruggat när jag drog bort plasten igen och de verkar vara svåra att använda flera gånger. Om man vill stansa egna schabloner att använda om och om igen är säkert Rangers (Tim Holtz) Mask Sheets bättre. Men akrylfärgen fäste hyfsat på plasten så jag kan tänka att den är användbar för att stansa egna självhäftande dekaler som man kan färglägga med akrylfärg.

 

Jag använde min EPIC-maskin och det var lite trögare/segare att stansa i dessa material än vanligt papper. När jag stansade ut blombården med mycket små detaljer märktes det att EPICen är lite svag i mitten av plattan. Det hade nog varit bra att shimma (dvs. sätta på den medföljande extra klisterfolien bak på diesen) de dies jag använde, men det gick hyfsat ändå, med lite pill efteråt.

Jag beskriver mer i kommande tutorial om hur jag har färglagt WC-skylten och fjärilslayouten med bland annat Rangers Adirondack dabbers på olika sätt.

Kram! Vi ses senare i veckan!

Annonser