I tisdags berättade jag om att jag fått testa Quickutz accessories produkter med självhäftande chipboard och självhäftande akrylplast. Här tänker jag nu visa hur jag färglagt dessa produkter.
Jag började med att dutta med Rangers Adirondack Dabber med färg terrakotta för att få en bakgrundsfärg på chipboarden som var ganska blank.

Bokstäverna fick på motsvarande sätt avvikande färg i espresso.

Jag prövade sedan att använda dabbern med bubbelplast som stämpeldyna.

För att få mer lyster till den matta akrylfärgen sprejade jag ovanpå med Tattered Angels Glimmer mist. Mot terrakottabakgrunden sprejade jag med walnut gold och burnt red och de bruna bokstäverna spreyade jag med desert gold och jazz blue för att få lite kontrastverkan.

Sedan färgen torkat målade jag två lager med Rock candy crackle paint över detta. På en gång såg det läckert ut, men tyvärr så sprack färgen upp för mycket när den torkade så att den föll av i stora flagor eftersom chipboarden har en sådan blank yta. Nåja, det var bara att gå på det igen, skrapa av de största flagorna och dutta i ny akrylfärg ovanpå.

Avslutningsvis gjorde jag små prickar med röd och grön stickles samt inramning med pärlemorfärgad pearl maker. Pearlmakern flöt ut mer än jag var van vid, vilket också kan bero på underlaget.
Men det är så när jag skapar att jag inte alltid vet hur slutresultatet kommer att bli, det är ofta då lyckträffarna kommer fram. Ibland får man dock lära mer av misstagen.

Ha en trevlig dag!/Ullisenrullisen

Annonser