Jag som kallar mig Ullisenrullisen (ett smeknamn från barndomen) har scrappat på allvar sedan hösten 2008 då jag började skaffa en massa material, delta i scrapforum och tävlingar. Men jag kom i kontakt med hobbyn scrapbooking för första gången för två år sedan. Jag arbetar med design, men inom ett helt annat område och jag vill inte blanda ihop jobb och fritid. Scrapbooking är för mig ett sätt att koppla av och få vara kreativ på ett prestationslöst sätt, främst för att göra album om våra barn. Men jag är ju en tävlingsmänniska och inspireras av deadlines som jag just nu under min mammaledighet ändå känner att jag behöver. Jag skapar mellan 1-3 scrapalster i veckan och hittar små lediga stunder när barnen sover eller för en stund kan sysselsätta sig själva. Det är viktigt för mig att få göra något för min egen skull också.

Jag vill inte att mina scrappade alster ska se ut som alla andras däremot vill jag hålla koll på nya tekniker och material som kommer. Just nu är jag väldigt road av att göra egna mönstrade papper och bakgrunder med stämplar, embossing, distresser och masker eller brayer och regnbågsdyna.

 Mitt motto skulle kunna vara att allt jag sätter på en layout ska förstärka denna, temat och fotografierna. De dekorationer som jag använder tycker jag ska förstärka motivet och fotografiet, inte bara finnas där som en dekoration i sig. Mina layouter och kort har ofta få dekorationer om man bortser från stämplar, swirls och masker. Jag använder mest stämplar med enkla former som löv (som till vänster) och geometriska figurer eller ornament. Det händer att jag använder blommor, men definitivt inte alltid. Band har jag inte använt så mycket, floss är roligare enligt min mening. Jag tycker också att ”tags” ska ha en särskild funktion för att komma ifråga. Men jag gjorde en särskild layout med nästan bara ”tags” för att testa och det var ju kul. Jag har inte heller använt färdiga die-cuts i någon stor utsträckning. Däremot tycker jag om att använda ”dies” jag stansar ut själv eftersom det finns så stora valmöjligheter genom att välja papper och använda dem på olika sätt (och gärna goosebumpz), inte bara som de ursprungligen är tänkta som. Jag är förtjust i olika typsnitt och tycker det är jättekul med nya alfabeten att stansa ut.

Jag tycker om att arbeta med färg och använder gärna starka mättade färger, men lika gärna dämpade jordfärger, dock sällan rosa och ljusblått. När det gäller mönster tycker jag mycket om retro 50-60-70-tals ”grafiska” mönster men även klassiska- och vintage-mönster. Jag är väl egentligen mer för cardstock än mönstrade papper om jag ska välja mellan dessa alternativ. Jag gillar Tim Holtz produkter. En annan förebild för mig är Ali Edwards som har en enkel geometrisk stil med få dekorationer som jag också gillar.

Var snäll och respektera min upphovsrätt, tack!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s